08
ΦΕΒ

X.A: Ανοδικά εν μέσω μεταβλητότητας


Νευρικότητα επικράτησε στο Χ.Α. παρά την επιτυχημένη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, ωστόσο ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κλείσει με άνοδο. O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.669,82 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 0,98%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 134,433 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σημαντικά σε ποσοστό 3,52% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 2,26%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της MIG(+5,63%), της Μυτιληναίος(+4,97%), της Jumbo(+3,85%), του ΟΤΕ (+3,18%), της Marfin Popular Bank(+2,83%) και της Εθνικής (+2,67%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-3,02%), της Πειραιώς (-1,22%) και της Coca Cola 3E(-1,19%).

Οι αναλυτές εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη βραχυπρόθεσμη τάση, ωστόσο «βλέπουν» διατήρηση της μεταβλητότητας τις επόμενες ημέρες, καθώς οι εξελίξεις όσον αφορά το ελληνικό πρόβλημα μετατίθενται για το Μάρτιο.

Παράλληλα το ενδιαφέρον των επενδυτών τις προσεχείς εβδομάδες θα επικεντρωθεί στα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν οι μεγάλο εισηγμένοι όμιλοι.

Βασικό παράγοντα διαμόρφωσης της τάσης στο Χ.Α. θα αποτελέσει η επενδυτική τακτική που θα ακολουθήσουν οι ξένοι παίκτες, οι οποίοι πλέον ελέγχουν το 51,6% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του ελληνικού χρηματιστηρίου.Produced by