09
ΦΕΒ

Χ.Α: Οι αγοραστές επιμένουν


Η αγορά για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι έχει δυνάμεις να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Παρά το χλιαρό άνοιγμα και την έντονη μεταβλητότητα, ο Γενικός Δείκτης βάζει "πλώρη" για τις 1.700 μονάδες εν μέσω αγοραστικού ενδιαφέροντος για τις τραπεζικές μετοχές.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως η διάσπαση των 1.680 μονάδων εκτιμάται ότι θα απαιτήσει υψηλότερο όγκο συναλλαγών καθώς είναι αισθητή η αύξηση της προσφοράς από την κατοχύρωση κερδισμένων θέσεων και την μείωση θέσεων λόγω της ανοδικής διόρθωσης των τιμών. Η συμμετοχή ωστόσο περισσότερων μετοχών στις ημερήσιες αποδόσεις εξομαλύνει σε κάποιο βαθμό την πίεση που παρατηρείται από κάποιες απότομες διορθώσεις σε πολύ κερδισμένους τίτλους ευνοώντας ττίλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που έχουν υποαποδώσει.


Από την πλευρά της η Σάρρος ΑΧΕ σημειώνει πως το σήμα εξακολουθεί να είναι ανοδικό σε Γενικό Δείκτη και FTASE με τα stop long στις 1.639,8 και 768,6 μονάδες αντίστοιχα. Οι αντιστάσεις για το Γενικό Δείκτη τίθενται στις 1.690 και 1.750 μονάδες και οι στηρίξεις στις 1.645 και1.620 μονάδες. Για τον FTSE 20 οι αντιστάσεις ορίζονται στις 800 και 838 μονάδες και οι στηρίξεις στις 756 και 745 μονάδες. Στο διάγραμμα του Γενικού Δείκτη φαίνεται ότι ο δείκτης βρίσκεται σε διαδικασία τοπικής κορυφής. Είναι δύσκολο να υπερβεί τις 1.750 μονάδες χωρίς θετικές εξελίξεις από τη ρύθμιση τους χρέους. Θετικό από την άλλη ο αυξανόμενο ςόγκος συναλλαγών από τα χαμηλά της αγοράς και μετά καταλήγει η χρηματιστηριακή.Produced by