17
ΦΕΒ

X.A: Μπαράζ αγορών στα blue chips


Ύστερα από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά βρέθηκε εκ νέου σε ανοδικό κανάλι, διαμορφούμενη στο κλείσιμο στις 1.662 μονάδες σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 2,7%. Η έντονη φημολογία αναφορικά με ενδεχόμενες αποκρατικοποιήσεις εισηγμένων εταιρειών προσέλκυσε το αγοραστικό ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία έναντι των υπολοίπων διεθνών χρηματαγορών. Αναλυτικότερα, με θετικό πρόσημο κινήθηκε η μεγάλη κεφαλαιοποίηση με σημαντικές αποδόσεις να καταγράφουν οι τίτλοι της Eurobank, Της Alpha Bank, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της Αγροτικής Τράπεζας και της MIG, το ποσοστό των οποίων ξεπέρασε το +4%.

Στον αντίποδα, σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν την ημέρα η Jumbo και ο Τιτάν. Παράλληλα, τις ανοδικές τάσεις του FTSE ακολούθησαν τόσο ο μεσαίος χώρος όσο και η περιφέρεια με την πλειοψηφία των μετοχών να κινούνται σταθεροποιητικά χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις. Εξαιρέσεις αποτέλεσαν τα χαρτιά του Alapis, της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, της Eurobank Properties, της Intralot, του Φουρλή, της Axon, του Γαλαξιδίου, της ΕΒΖ, του Έλαστρον, του Κυριακούλη, του Λούλη και των Πλαστικών Θράκης, τα οποία ενίσχυσαν σημαντικά τις αποτιμήσεις τους.

Τεχνικά, οι τάσεις συσσώρευσης πέριξ των 1.620 μονάδων βρήκαν διέξοδο σε μία έντονα ανοδική κίνηση, απόρροια της οποίας ήταν και η διάσπαση των 1.650 μονάδων, Πλέον η επόμενη στήριξη τοποθετείται στα υψηλά έτους των 1.702 μονάδων. Τέλος ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί η αντιστροφή των κοίλων των ταλαντωτών τα οποία βρίσκονται εκ νέου σε ανοδική τροχιά.
Produced by