24
ΦΕΒ

X.A: Ολο το παιχνίδι στις τράπεζες


Στον αστερισμό των φημών για ενδεχόμενα τραπεζικά deals θα συνεχίσει να κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο . Τελευταίες πληροφορίες θέλουν την Alpha και τη Eurobank να βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, ενώ άλλα σενάρια μιλούν για επαναπροσέγγιση Marfin – Πειραιώς. Πάντως οι αναλυτές επισημαίνουν πως εάν διαψευστούν οι προσδοκίες, τότε θα τεθεί υπό δοκιμασία η τάση, καθώς οι ξένοι θα θελήσουν να μειώσουν τη μετοχική τους έκθεση στο Χ.Α.

Γενικότερα φαίνεται πως η αγορά βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και απαιτείται άμεσα κάποιος καταλύτης, που θα αποτελέσει μοχλό ανόδου. Στις τελευταίες συνεδριάσεις οι επενδυτές εμφανίζονται νευρικοί και μπερδεμένοι με όλα αυτά που ακούγονται, γεγονός που δημιουργεί έντονη μεταβλητότητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, στις 15.30 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στο χαμηλό της ημέρας, όταν εντάθηκαν οι φήμες για επικείμενη συμφωνία Alpha – Εurobank. Το αποτέλεσμα ήταν ο να εκτιναχτεί 40 μονάδες ψηλότερα, ενώ στη μετοχή της Alpha Bank 16.01 ενεργοποιήθηκε στις 16.01 και ΑΜΕΜ.

Φαίνεται λοιπόν οι παίκτες που θα επιλέξουν να ενεργοποιηθούν στο Χ.Α. πρέπει να έχουν «γερό στομάχι». Ελληνας διαχειριστής δήλωσε στο xrimaonline.gr πως υπήρξε τέτοια ένταση στη χθεσινή συνεδρίαση, που ακόμα και οι αναλυτές και οι brokers κάποιες στιγμές ένιωθαν αμηχανία.

Από την πλευρά τους οι διεθνείς παίκτες περιμένουν και αυτοί τις εξελίξεις στις τράπεζες και πλέον η επενδυτική τους στρατηγική χαράσσεται day by day και οι κινήσεις τους είναι καθαρά trading.

Α.Κ.

Produced by