01
ΜΑΡ

Χ.Α: Στον αστερισμό της μεταβλητότητας


Έντονες και συνεχείς είναι οι διακυμάνσεις στο Χ.Α., ενώ ξεθυμαίνει ο αρχικός ενθουσιασμός. Για εύθραυστο κλίμα κάνουν λόγο οι αναλυτές, επισημαίνοντας πως για να βελτιωθεί το κλίμα απαιτείται άμεσα ένας καταλύτης.


Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως πολύ κοντά στο να θεωρηθεί επαρκώς διορθωμένος βρίσκεται πλέον ο Γενικός Δείκτης έχοντας ολοκληρώσει την πτωτική κίνηση από τα υψηλά των 1.747 μονάδων συμπληρώνοντας χθες ενδοσυνεδριακά μια κίνηση 204 μονάδων. Οι μετοχές αντέδρασαν ωθούμενες και από την υποχώρηση τους σε βραχυπρόθεσμα υποτιμημένα επίπεδα μετά την συνεχή υποχώρηση των τελευταίων ημερών και ενδεχομένως σήμερα να κινηθούν σε θετικό έδαφος επαναπροσεγγίζοντας την περιοχή των 1.600 μονάδων επίπεδο το οποίο αποτελεί και το κυριότερο τοπικό επίπεδο αντίστασης.

Πτώση με χαμηλό τζίρο θα ενισχύσει την εκτίμηση της χρηματιστηριακής για τοπική αναστροφή τάσης και σε μια αδυναμία κάτω από τις 1.570 μονάδες θα εξετάζαμε ενδεχομένως κάποιες τοποθετήσεις. Η νευρικότητα της αγοράς θα συνεχιστεί και τις προσεχείς ημέρες αφού το επενδυτικό τοπίο παραμένει ασαφές ευνοώντας περισσότερο βραχυπρόθεσμες κινήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέγεθος του ρίσκου που θεωρείται διαχειρίσιμο, καταλήγει η Πήγασος.

Τεχνικά, η προσέγγιση της στήριξης του κινητού μέσου των 200 ημερών χθες, ενεργοποίησε σήματα τοποθετήσεων με αποτέλεσμα η ελληνική κεφαλαιαγορά να πραγματοποιήσει ενδοσυνεδριακά αντίδραση περιορίζοντας τις αρχικές της απώλειες, πραγματοποιώντας συγχρόνως κλείσιμο πάνω από την χρονοσειρά των 50 ημερών. Παραμονή πάνω από την εν λόγω περιοχή αναμένεται να διατηρήσει το αγοραστικό ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας οδηγώντας το Γενικό Δείκτη πάνω από τα επίπεδα των 1.600 μονάδων.

Produced by