01
ΜΑΡ

Χ.Α: Βρήκε στηρίγματα στον 20άρη


Εντονες ήταν οι διακυμάνσεις στην πρώτη συνεδρίαση του Μαρτίου στο Χ.Α., με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτική. Για εύθραυστο κλίμα κάνουν λόγο οι αναλυτές, οι οποίοι παράλληλα τονίζουν πως απαιτείται ένας καταλύτης για να βελτιωθεί το κλίμα. Πρωταγωνιστής της συνεδρίασης αναδείχθηκε η Αlpha (+4,58%), ενώ πιέσεις δέχθηκε η Εθνική (-1,18%). Από τον 20άρη ανοδικά κινήθηκαν οι ΔΕΗ (+3,93%), Τρία Εψιλον (+1,32%), Μυτιληναίος (+1,73%), ΟΠΑΠ (+1,12%), Τιτάνας (+4%). Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.579,85 μονάδες με μικρά κέρδη της τάξης του 0,19%.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως πολύ κοντά στο να θεωρηθεί επαρκώς διορθωμένος βρίσκεται πλέον ο Γενικός Δείκτης έχοντας ολοκληρώσει την πτωτική κίνηση από τα υψηλά των 1.747 μονάδων συμπληρώνοντας στη συνεδρίαση της Δευτέρας ενδοσυνεδριακά μια κίνηση 204 μονάδων. Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η νευρικότητα της αγοράς θα συνεχιστεί και τις προσεχείς ημέρες αφού το επενδυτικό τοπίο παραμένει ασαφές ευνοώντας περισσότερο βραχυπρόθεσμες κινήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέγεθος του ρίσκου που θεωρείται διαχειρίσιμο, καταλήγει η Πήγασος.

Τεχνικά, η προσέγγιση της στήριξης του κινητού μέσου των 200 ημερών χθες, ενεργοποίησε σήματα τοποθετήσεων με αποτέλεσμα η ελληνική κεφαλαιαγορά να πραγματοποιήσει ενδοσυνεδριακά αντίδραση περιορίζοντας τις αρχικές της απώλειες, πραγματοποιώντας συγχρόνως κλείσιμο πάνω από την χρονοσειρά των 50 ημερών. Παραμονή πάνω από την εν λόγω περιοχή αναμένεται να διατηρήσει το αγοραστικό ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας οδηγώντας το Γενικό Δείκτη πάνω από τα επίπεδα των 1.600 μονάδων.


Produced by