03
ΜΑΡ

Χ.Α.: Άνοδος 0,68% με βοήθειες από ΟΤΕ,Τιτάν


Αντιστροφή της εικόνας που παρουσίασε η ελληνική κεφαλαιαγορά την Τετάρτη παρατηρήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε σε ανοδικό κανάλι, διαμορφούμενος στο κλείσιμο στις 1.581 μονάδες σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,68%.
 
Κύριους παράγοντες του θετικού κλίματος που επικράτησε αποτέλεσαν τόσο οι θετικές τάσεις των υπολοίπων διεθνών χρηματαγορών, απόρροια της υποχώρησης των τιμών του αργού πετρελαίου και του χρυσού όσο και τα υποτιμημένα επίπεδα τιμών, στα οποία βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός τίτλων.

Αναλυτικότερα, με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε την ημέρα η μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με την πλειοψηφία των τίτλων να ακολουθούν ανοδική πορεία.

Πρώτοι σε αποδόσεις αναδείχθηκαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου , της Αγροτικής Τράπεζας, του Ελλάκτορα και του Τιτάνα, το ποσοστό των οποίων ξεπέρασε το +4%.

Στον αντίποδα τα blue chips Marfin Popular Bank, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Jumbo , υποχώρησαν προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Παράλληλα, αν και σε ανοδικό κανάλι με ηπιότερους ανοδικούς ρυθμούς κινήθηκαν τόσο ο μεσαίος χώρος όσο και η περιφέρεια, με το μεγαλύτερο αριθμό χαρτιών να κινείται σταθεροποιητικά χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις.

Στο τεχνικό κομμάτι, ο Γενικός Δείκτης διέσπασε την αντίσταση του 1ου σημείου Fibonacci (23,6%: 1.580 μονάδες), ενώ συγχρόνως πραγματοποίησε κλείσιμο εφαπτόμενο στην εν λόγω περιοχή, εξέλιξη η οποία παρ’ όλα αυτά δεν επηρέασε την εικόνα των ταλαντωτών.

Διατήρηση των ανοδικών τάσεων και το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή εισόδου του ταλαντωτή MACD σε υποτιμημένες ζώνες τιμών, δίνοντας μακροπρόθεσμα σήματα εξόδου από την ελληνική κεφαλαιαγορά.
Produced by