10
ΜΑΡ

Χ.Α.: Μικρή άνοδος για το Γενικό Δείκτη


Το θετικό της πρόσημο διατήρησε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά κατά τη συνεδρίαση, κινούμενη πλήρως αυτονομημένη έναντι των υπολοίπων διεθνών χρηματαγορών, οι οποίες σημείωσαν σημαντική πτώση.

Η ελληνική κεφαλαιαγορά δεν επηρεάστηκε από την υποβάθμιση της οικονομίας της Ισπανίας κατά μία βαθμίδα από τον πιστοληπτικό οίκο Moody’s, διαμορφούμενη στο κλείσιμο στις 1.545 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,25%. Αναλυτικότερα, μικτή εικόνα παρουσίασε η μεγάλη κεφαλαιοποίηση με την πλειοψηφία των τίτλων να κινούνται σταθεροποιητικά, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις.

Εξαίρεση αποτέλεσαν οι μετοχές της ΔΕΗ, οι οποίες ενίσχυσαν τις αποτιμήσεις τους κατά 4,23%. Εν αντιθέσει με το FTSE σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν την ημέρα τόσο ο μεσαίος χώρος όσο και η περιφέρεια, με κύριο χαρακτηριστικό τις ήπιες διακυμάνσεις προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση που πραγματοποίησε ο μεγαλύτερος αριθμός χαρτιών. Αναφορικά με τη μικρή κεφαλαιοποίηση, αυξημένος ήταν ο αριθμός των τίτλων που παρέμειναν αμετάβλητοι, συνοδευόμενοι από χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.


Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, η προσέγγιση της στήριξης των 1.525 μονάδων, ενεργοποίησε σήματα τοποθετήσεων σε έναν μεγάλο αριθμό χαρτοφυλακίων, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να περιορίσει τις αρχικές του απώλειες. Επιπλέον το εφαπτόμενο κλείσιμο πάνω στον κινητό μέσο των 200 ημερών (1.544 μονάδες) αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο για τη βραχυπρόθεσμη πορεία του Γενικού Δείκτη, διατηρώντας σε ισχύ το σενάριο μίας νέας ανοδικής κίνησης. Σε κάθε περίπτωση θα συνιστούσαμε στάση αναμονής καθώς το στοιχείο της μεταβλητότητας αναμένεται να κυριαρχήσει και στις επόμενες συνεδριάσεις.
Produced by