14
ΜΑΡ

Μεγάλα κέφια στο Χ.Α.


Σε ράλι επιδίδεται ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο στον απόηχο των θετικών εξελίξεων για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως τα τελευταία γεγονότα βελτιώνουν αισθητά την επενδυτική ψυχολογία και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να εισέλθει η αγορά σε φάση ουσιαστικής ανάκαμψης.

Τι λέει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ

Τα δραματικά γεγονότα στην Ιαπωνία αναμένεται να μειώσουν την δυναμική των πολύ θετικών νέων από την σύνοδο κορυφής τα οποία καλύπτουν σε σημαντικό βαθμό τις Ελληνικές επιδιώξεις. Η σημερινή συνεδρίαση έχει πολλές πιθανότητες θετικής αυτονόμησης σε σχέση με την τάση των ξένων αγορών την οποία ωστόσο θα αξιολογήσουμε ως προς τον ορίζοντα της ανόδου που δίνει στον Γενικό Δείκτη στο τέλος της συνεδρίασης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά όπως η συναλλακτική δραστηριότητα, κλείσιμο σε σχέση με το υψηλό ημέρας, συγκέντρωση διακυμάνσεων σε πλήθος μετοχών κλπ.

Συνοπτικά η Ελληνική πλευρά πέτυχε εκτός από την επιμήκυνση και την μείωση του επιτοκίου για τα 110 δις του μνημονίου, την αγορά ελληνικού χρέους ακόμα και από την πρωτογενή αγορά «αυτονομούμενη» από την ζήτηση «των αγορών» εφόσον δεν υπάρξει ενδιαφέρον σε κάποια δημοπρασία ομολόγων. Η παράμετρος αυτή είναι ικανή κατά την άποψη μας να αποφορτίσει τα spreads διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους με ότι αυτό συνεπάγεται για την αποτίμηση των ομολόγων και την αξιολόγηση τους.

Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να ξεκινήσει από την περιοχή των 1.600 μονάδων και να ανελιχθεί έως τα επίπεδα των 1.620 μονάδων οπού αναμένουμε σημαντική πίεση από πλευράς προσφοράς. Ως εκ τούτου θα αποφεύγαμε να κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις τοποθετήσεων σε ένα ανοδικό άνοιγμα πρώιμου «επενδυτικού ενθουσιασμού» το οποίο ενδεχομένως να τροφοδοτηθεί και από τον πανικό που μπορεί να δημιουργηθεί από το κλείσιμο ανοικτών πωλησιακών θέσεων αναμένοντας περισσότερο μετριοπαθείς τάσεις στην συνέχεια ή στις επόμενες συνεδριάσεις. Ο τραπεζικός κλάδος αναμένεται να βρεθεί «δυνατά» στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος και ένα ιδανικό σενάριο ανόδου θα ήταν το κλείσιμο της αγοράς πάνω από τις 1.620 μονάδες στο υψηλό ημέρας με τζίρο μεγαλύτερο των 150 εκ. ευρώ.


Produced by