16
ΜΑΡ

Ανοδική αντίδραση στο Χ.Α


Η βελτίωση του διεθνούς σκηνικού επιδρά υποστηρικτικά στο Χ.Α. Ο Γενικός Δείκτης μετά το χθεσινό sell off πραγματοποιεί ανοδική αντίδραση με αρωγούς τα blue chips. Οι αναλυτές επισημαίνουν πως το κλίμα στην αγορά παραμένει εύθραυστο λόγω της πυρηνικής κρίσης στην Ιαπωνία. Πάντως τονίζουν πως το ελληνικό χρηματιστήριο μπορεί να αυτονομηθεί μερικώς, εάν υπάρξουν εξελίξεις το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.

Τι λέει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ

Το ράλι ανακούφισης στην Ιαπωνική αγορά ενδεχομένως να δώσει κάποιο θετικό τόνο στο σύνολο της σημερινής συνεδρίασης η οποία ωστόσο θα παραμείνει σε καθεστώς αυξημένης μεταβλητότητας. Οι πρόσφατες ακραίες ταλαντώσεις του Γενικού Δείκτη πραγματοποιούνται με σχετικά αυξημένο συναλλακτικό όγκο γεγονός το οποίο μας προβληματίζει ως προς την δυναμική της προσφοράς η οποία κάθε άλλο παρά περιορισμένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Το κλείσιμο στο χθεσινό χαμηλό ημέρας και το σκοτσέζικο ντους στο οποίο υποβάλλονται καθημερινά οι επενδυτές ενδεχομένως να μετριάσει την ένταση της ανόδου η οποία εκτιμούμε ότι θα προσεγγίσει στο άνοιγμα των τιμών την περιοχή των 1.610 – 1.620 μονάδων. Η επιφυλακτικότητα σε ότι αφορά την αγοραστική διάθεση ενδεχομένως να ενισχυθεί και από την πρωινή υποβάθμιση της Πορτογαλίας κατά δύο βαθμίδες που πιθανόν να ανακόψει την προσπάθεια αποκλιμάκωσης των spreads που παρατηρήθηκε μετά την σύνοδο κορυφής του προηγούμενου Σαββατοκύριακου.

Αν και διατηρούμε την αισιοδοξία μας για το άμεσο μέλλον θα αποφεύγαμε να κινηθούμε επιθετικά σε μια ανοδική ημέρα σε ότι αφορά την ενίσχυση των θέσεων μας. Περισσότερο αναζητούμε συνεδριάσεις αδυναμίας ή σταθεροποίησης όπου η προσφορά δημιουργεί ευκαιρίες με βασική εστίαση τις εταιρίες που θα έχουν συμμετοχή στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ , ΤΤ) και τον τραπεζικό κλάδο (Alpha bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank).

Produced by