21
ΜΑΡ

Χ.Α: Κλέβει την παράσταση ο ΟΤΕ


H βελτίωση του διεθνούς σκηνικού και οι νέες φήμες περί τραπεζικών «γάμων» λειτουργούν υποστηρικτικά στο Χ.Α., με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κινείται σε υψηλότερα επίπεδα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο ΟΤΕ και δευτερευόντως οι τράπεζες.


Οι αναλυτές επισημαίνουν πως η πορεία θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην Ιαπωνία και στη Λιβύη. Στο εσωτερικό μέτωπο το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν οι μεγάλοι εισηγμένοι όμιλοι.

Η Eurobank Sec προβλέπει ισχνά αποτελέσματα δ' τριμήνου για τις τράπεζες, σε έκθεσή της όπου τονίζει ότι η προσοχή θα εστιαστεί σε κεφαλαιακή επάρκεια, ρευστότητα και ποιότητα ενεργητικού. Στο μέτωπο της κεφαλαιακής επάρκειας, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι οι τελευταίες πρωτοβουλίες των τραπεζών έχουν οδηγήσει σε αύξηση της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών κατά τουλάχιστον 185 μονάδες βάσης. Παράλληλα, η Eurobank Sec. εκτιμά ότι και στο δ' τρίμηνο θα διατηρηθεί η αυξητική τάση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εν μέσω αντίξοων μακροοικονομικών συνθηκών και αύξησης της ανεργίας. Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση "buy" για Εθνική (με τιμή-στόχο στα 11,4 ευρώ), Alpha Bank (με τιμή-στόχο στα 5,8 ευρώ) και Τραπεζα Κυπρου (με τιμή-στόχο στα 3,5 ευρώ) και σύσταση "hold" για τι μετοχές των Τράπεζα Πειραιώς (με τιμή-στόχο στα 2,1 ευρώ), Αγροτική Τράπεζα (με στόχο στα 0,88 ευρώ) και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (με τιμή-στόχο στα 3,1 ευρώ).

Σε ότι αφορά τη νέα φημολογία για τραπεζικά deals, οι αναλυτές εμφανσίζονται επιφυλακτικοί. Πάντως οι πληροφορίες υποστηρίζουν πως Εθνική θα επανέλθει με νέα βελτιωμένη πρόταση προς την Alpha Bank. Μάλιστα τραπεζική πηγή δήλωσε στο Reuters πως η Alpha Bank ζήτησε βελτιωμένους όρους από την Εθνική Τράπεζα, μετά την απόρριψη της προσφοράς που είχε κάνει τον προηγούμενο μήνα η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια συνέχεια στην υπόθεση, Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η προθυμία της Alpha να διαπραγματευτεί για καλύτερους όρους θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη ότι μια συγχώνευση εξακολουθεί να είναι πιθανή, παρά τα πρόσφατα σχόλια από τον COO της τράπεζας ότι η συμφωνία "είναι νεκρή". Παράλληλα άλλες φήμες θέλουν την Πειραιώς να ξανασυζητά με τη Marfin.

Από τεχνικής πλευράς η Εμπορική επισημαίνει πως το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στη δυνατότητα υπέρβασης των πλησιέστερων αντιστάσεων στις 1.662 και 1.715 μονάδες. Σε θετική έκβαση της προσπάθειας, ο ΓΔ αναμένεται να κατευθυνθεί προς τις αντιστάσεις των 1.747μ (ενδοσυνεδριακό υψηλό της 21/02) και 1.793μ, όπου θα κριθεί εκ νέου η βραχυπρόθεσμη τάση.

Α.Κ.
Produced by