21
ΜΑΡ

Χ.Α.: Άνοδος με μοχλό τον ΟΤΕ


Σε ανοδικό κανάλι βρέθηκε εκ νέου η ελληνική κεφαλαιαγορά, επηρεασμένη θετικά από τις έντονα ανοδικές τάσεις των υπολοίπων διεθνών χρηματαγορών, οι οποίες διατήρησαν το θετικό τους πρόσημο για ακόμη μία ημέρα.
 
Μολονότι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά ακολούθησε ανοδική πορεία, υποαπόδωσε έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στο κλείσιμο στις 1.614 μονάδες σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,28%.

Αναλυτικότερα, σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε την ημέρα η πλειοψηφία των τίτλων της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών να κινείται σταθεροποιητικά χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις.

Εξαιρέσεις αποτέλεσαν οι μετοχές του Ελλάκτορα και του ΟΤΕ , το ποσοστό των οποίων ξεπέρασε το +4%. Στον αντίποδα πτωτική πορεία ακολούθησαν τα blue chips Τράπεζας Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου , MIG και ΟΠΑΠ .

Ταυτόχρονα, θετικό ήταν το κλίμα τόσο στο μεσαίο χώρο όσο και στην περιφέρεια, με κυρίαρχο στοιχείο να αποτελεί η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα. Επιπλέον, μειοψηφία ήταν οι τίτλοι οι οποίοι κατέγραψαν σημαντικά κέρδη, μεταξύ των οποίων βρέθηκαν εκείνοι της Forthnet , της AudioVisual και του Λιβάνη.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης αν και ενδοσυνεδριακά απέκτησε απόσταση ασφαλείας από τους κινητούς μέσους των 30 και 200 (εκθετικός) ημερών, περιόρισε τα αρχικά του κέρδη, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει κλείσιμο οριακά υψηλότερα από τα προαναφερθέντα επίπεδα τιμών.

Ενδεχόμενη παραμονή της ελληνικής κεφαλαιαγοράς πάνω από τις προαναφερθείσες περιοχές αναμένεται να επιταχύνει τους ρυθμούς της ανόδου. Στην παραπάνω εξέλιξη θετικό αντίκτυπο θα έχουν και τα μακροπρόθεσμα σήματα τοποθετήσεων που διακρατά ο ταλαντωτής MACD, ο οποίος για 4η συνεχόμενη ημέρα παρέμεινε σε ουδέτερα επίπεδα τιμών.
Produced by