29
ΜΑΡ

Χ.Α: Μαζικές πωλήσεις στις τράπεζες


Έντονα πτωτικό κλίμα επικράτησε στο ελληνικό χρηματιστήριο στον απόηχο της υποβάθμισης της Ελλάδας από την Standard & Poor’s. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι τράπεζες. Φωτεινές εξαιρέσεις από τον 20άρη υπήρξαν οι ΔΕΗ, Τρία Εψιλον και Motor Oil.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.579,76 μονάδες με πτώση 1,97%.Η Εθνική υποχώρησε κατά 3,89%, η Alpha -1,59%, η Eurobank -4,96%, η Τράπεζα Κύπρου -3,08%, η Marfin Popular -2,20%, η Τράπεζα Πειραιώς -5,77% και το ΤΤ -4,53%.

Οι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τη βραχυπρόθεσμη τάση και επισημαίνουν πως απαιτείται ένας θετικός καταλύτης που θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα. Οι πληροφορίες περί αναθεώρησης του ελλείμματος του 2010 πάνω από 10% προκαλεί επιπλέον προβληματισμό και δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία.

Παράλληλα το σκηνικό ανασφάλειας στο διεθνή χώρο είναι ένας ακόμη παράγοντας που επιδρά αρνητικά στο Χ.Α. Εμπειροι χρηματιστηριακοί παράγοντες σημειώνουν πως μόνο η επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην παρούσα φάση στην αγορά.

Produced by