03
ΜΑΙ

Επέστρεψαν δριμύτεροι οι πωλητές


Δύο πρόσωπα παρουσίασε η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, με το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης να αναλώνεται σε μία κίνηση εντός ενός στενού εύρους 20 μονάδων, αλλά τις επιθετικές πωλήσεις να εντείνονται προς το τέλος.
 
Σύμφωνα με την Πήγασος ΑΕΠΕΥ, αυτή αποτέλεσε τη 2η συνεχόμενη διορθωτική συνεδρίαση για το Γενικό Δείκτη, ο οποίος ολοκλήρωσε τελικά την ημέρα στις 1.413 μονάδες, με απώλειες 1,14%. Μέχρι τότε, η ισχνή συναλλακτική δραστηριότητα έδειχνε προς την κατεύθυνση «ελέγχου» των πωλήσεων από πλευράς αγοραστών, ακόμα και όταν η σχετιζόμενη με την ενδεχόμενη διαγραφή συγκεκριμένων τραπεζικών μετοχών από τους δείκτες της MSCI φημολογία «άγγιξε» ενδοσυνεδριακά την αγορά.
 
Συνολικά, η ελληνική κεφαλαιαγορά υποχώρησε υπό το βάρος των πωλήσεων στους κυριότερους τραπεζικούς τίτλους (ΔΤΡ: -1,88%) της μεγάλης κεφαλαιοποίησης (-1,42%), με τις πιέσεις στον ΟΤΕ (-3,37%) να βαρύνουν περαιτέρω την κίνηση του FTSE20 και κυριότερο εκφραστή της αισιόδοξης άποψης τη μετοχή του Ελλάκτορα (+2,86%). Ηπιότερη υπήρξε η κίνηση των τίτλων του μεσαίου χώρου (-0,38%), με τις διακυμάνσεις των Υγεία (+4,65%) και Forthnet (+4,35%) να ξεχωρίζουν και την ΕΧΑΕ (-2,44%) να γίνεται ο βασικός αποδέκτης του ιδιαίτερα περιορισμένου συναλλακτικού ενδιαφέροντος. Τεχνικά, η περιοχή των 1.450 μονάδων φαίνεται στην παρούσα αρκετά ανθεκτική για να διασπασθεί, γεγονός που διαφαίνεται ότι θα επισυμβεί μόνο εφόσον αυξηθεί η ισχύς των αγοραστών ή υπάρξει υποστηρικτικό ειδησεογραφικό περιεχόμενο.

Παραμένουμε πάντως θετικοί για τη βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς και τοποθετημένοι σε μεγάλο ποσοστό του χαρτοφυλακίου μας, εκτιμώντας ότι στα τρέχοντα επίπεδα οι μετοχές φαίνεται να έχουν τιμολογήσει σχεδόν όλα τα πιθανά αρνητικά σενάρια, εκτίμηση που ενδυναμώνεται και από τα σήματα εισόδου που έχουν δώσει βασικοί ταλαντωτές.

Produced by