11
ΦΕΒ

Αισιοδοξία για την επιτυχία της αμκ


Αισιοδοξία επικρατεί στην ανώτερη διεύθυνση και διοίκηση της Marfin Popular Bank, ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που ολοκληρώνεται σήμερα, θα καλυφθεί πλήρως. Με την έκδοση, που είναι η μεγαλύτερη που έγινε από κυπριακή τράπεζα, η Marfin επιδιώκει να αντλήσει 488 εκ.ευρώ.

Την αισιοδοξία των ανώτερων στελεχών της τράπεζας ενίσχυσε, σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα StockWatch η εξάσκηση των δικαιωμάτων των δύο μεγαλύτερων μετόχων της τράπεζας, Dubai Financial Group και Marfin Investment Group.

Οι δύο μέτοχοι κατέχουν συνολικά περί το 30% των μετοχών της τράπεζας και σύμφωνα με δημοσιεύματα έχουν ήδη εξασκήσει τα δικαιώματα τους καταβάλλοντας 144 εκ. ευρώ.

Στην έκδοση κεφαλαίου αναμένεται να συμμετέχει και η οικογένεια Λανίτη, που είναι οι μεγαλύτεροι κύπριοι μέτοχοι της τράπεζας.

Σύμφωνα με το StockWatch, τα δικαιώματα συμνμετοχής τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πώλησαν τις τελευταίες μέρες άλλοι ε3κ των μεγάλων ιδιωτών μετόχων της τράπεζας, όπως η οικογένεια Θεοχαράκη.

Κάθε δύο δικαιώματα μπορούν να μετατραπούν σε μία μετοχή της τράπεζας με την καταβολή ενός ευρώ.

Ενόψει της σημερινής λήξης της περιόδου άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης παλαιών μετόχων, τις τελευταίες μέρες γίνεται το αδιαχώρητο στα ταμεία της τράπεζας με τους μικρομετόχους επίσης να προχωρούν σε άσκηση των δικαιωμάτων τους.

Τα πρώτα αποτελέσματα για την πορεία της έκδοσης αναμένεται να γίνουν γνωστά μέχρι τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη θα συνέλθει το ΔΣ της τράπεζας για να αποφασίσει για την παραχώρηση τυχόν μη ασκηθέντων δικαιωμάτων.
Produced by