03
ΜΑΡ

Επενδυτική Τράπεζα και Marfin Egnatia τιμήθηκαν για τη συμφωνία της χρονιάς στη ναυτιλία


H Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και η Marfin Egnatia Bank, τιμήθηκαν, με το διεθνές βραβείο καλύτερης συμφωνίας στο ναυτιλιακό τομέα, από το έγκυρο περιοδικό Marine Money (2010 Deal of the Year Award).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι δύο τράπεζες που ανήκουν στον όμιλο Marfin Popular Bank, διακρίθηκαν για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στην πραγματοποίηση συμφωνίας πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and leaseback) 4 πλοίων ξηρού φορτίου, μεταξύ των εταιρειών Newlead Holdings Lτd η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq των ΗΠΑ και Lemissoler Maritime Company W.L.L. η οποία αποτελεί σύμπραξη της Venture Capital Bank του Μπαχρείν και της κυπριακής ναυτιλιακής εταιρίας Lemissoler Shipping Group.

Η συναλλαγή διοργανώθηκε από την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και χρηματοδοτήθηκε από την Marfin Egnatia Bank σύμφωνα με τους κανόνες του ισλαμικού δικαίου.

Το βραβείο αποτελεί την τρίτη διεθνή διάκριση του Ομίλου Marfin Popular Bank για Ναυτιλιακές Υπηρεσίες τα τελευταία δύο χρόνια (μετά τα World Finance Shipping awards – 2010 Best Shipping Finance Team Greece και Marine Money – 2009 Deal of the Year Award) και καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο, την καινοτομία και το ευρύ φάσμα υπηρεσιών του Ομίλου προς τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.

Το βραβείο θα απονεμηθεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στη Νέα Υόρκη, όπου το περιοδικό Μarine Money θα τιμήσει τις εταιρείες που διακρίθηκαν στον ναυτιλιακό τομέα παγκοσμίως.

Produced by