15
ΑΠΡ

"Manager of the Year" ο Απ. Ταμβακάκης


 Στον κ. Απόστολο Ταμβακάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας απονεμήθηκε το βραβείο "Manager of the Year 2010", που έχει θεσπιστεί από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, επισήμανε ότι η Ελλάδα και οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μεγάλες δυνατότητες, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και αυτή την στιγμή της κρίσης δημιουργούνται επιχειρήσεις, κατατίθενται εφευρέσεις και έρχονται επενδύσεις.

«Το μεγάλο πρόβλημα της χώρα μας είναι η απόλυτη χωρίς συζήτηση, χωρίς τεχνάσματα και χωρίς υπεκφυγές και εξαιρέσεις εφαρμογή των νόμων του Συντάγματος. Ζούμε ένα καθεστώς ανομίας που έχει πολλαπλές εκφάνσεις, από την έλλειψη παρέμβασης των δυνάμεων που επιβάλλουν τον νόμο, μέχρι την έλλειψη ταχείας απονομή της δικαιοσύνης και τελικά σε πολιτικό επίπεδο με μεγίστη ευθύνη όσων κυβέρνησαν τον τόπο, είτε συμπολιτευόμενοι είτε αντιπολιτευόμενοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πάγκαλος «Δεν υπάρχει σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα ανοχή προς την παρανομία, με κανένα πρόσχημα και με κανένα επιχείρημα. Και όπου μια κοινωνία αποφασίζει να είναι επιεικής το ενσωματώνεται στο νόμο και ισχύει έναντι όλων και όχι επιλεκτικά και ευκαιριακά», πρόσθεσε.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Ταμβακάκης είπε μεταξύ άλλων ότι η Εθνική Τράπεζα, παρά την κρίση, με τις κινήσεις που έκανε είναι ισχυρή, φερέγγυα και έχει πολλές εναλλακτικές στρατηγικές.

Αναφερόμενος στην πρόταση φιλικής συγχώνευσης με στην Alpha Bank ο κ. Ταμβακάκης είπε χαρακτηριστικά «κάναμε καλά, δεν μετανιώνουμε», προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες δεν θα παραμείνουμε αδρανείς». Έχουμε υποχρέωση να αλλάξουμε σε περίοδο αβεβαιότητας, είπε μιλώντας γενικότερα για τις εξελίξεις ο κ. Tαμβακάκης.

Τόνισε επίσης ότι η Εθνική μέσα στην κρίση συνεχίζει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στο μεγάλο θεσμικό ρόλο της τράπεζας στην περίοδο της κρίσης.

Ο πρόεδρος της ΕΕΔΕ Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι το κράτος οφείλει να διασφαλίσει τη δημιουργία του κατάλληλου επιχειρηματικού περιβάλλοντος για να ανθίσει η επιχειρηματικότητα. «Το μήνυμα της ΕΕΔΕ είναι ότι ο καλύτερος τρόπος να προβλέψει κανείς το μέλλον είναι το δημιουργήσει ο ίδιος», είπε ο κ. Λαμπρινόπουλος

Το Βραβείο Manager of the Year απονέμεται σε Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ή Γενικό Διευθυντή Εταιρείας ή Οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.

Produced by