29
ΑΠΡ

Τρ. Πειραιώς: "Ψήφος εμπιστοσύνης" η συμμετοχή του PPF


Και επίσημα ανακοίνωσε το τσεχικό fund PPF Group ότι έχει αποκτήσει το 5,72% της Τράπεζας Πειραιώς. Για σταδιακή αποκατάσταση εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία όσο και προς την αξία και το κύρος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, μίλησε ο Μ. Σάλλας .

«Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή του PPF Group στο μετοχικό σχήμα του Ομίλου μας. Γνωρίζω προσωπικά τη Διοίκηση και τους βασικούς μετόχους του, καθώς και τις διεθνείς δραστηριότητες που έχουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα», δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

«Θεωρώ ότι η συμμετοχή ενός τέτοιου σοβαρού διεθνούς επενδυτικού ομίλου στο κεφάλαιο της Τράπεζας Πειραιώς, μετά και από την επιτυχή αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, που ολοκληρώθηκε με την ευρεία υποστήριξη θεσμικών επενδυτών του εξωτερικού, επιβεβαιώνει τόσο τη σταδιακή αποκατάσταση εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία όσο και προς την αξία και το κύρος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του PPF, η εξαγορά είναι ανάλογη της στρατηγικής της εταιρείας για την περαιτέρω επέκταση της θέσης της στον τραπεζικό κλάδο στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη
Produced by