25
ΟΚΤ

Ανοδική διάθεση στις ευρωαγορές


Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την δραστηριότητα M&A να βρίσκεται στο επίκεντρο, σε συνδυασμό με μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κερδίζει 0,82% στις 5.791 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,62% στις 6.646 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι, ενισχύεται 0,53% στις 3.889 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,5% στις 367,97 μονάδες.

Άνοδος 2,7% καταγράφει η μετοχή της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, καθώς προχώρησε στην εξαγορά μεριδίου της Hermes International. Κέρδη 3% και για την μετοχή της Volkswagen μετά τη διαρροή μέρους των αποτελεσμάτων της από την περασμένη Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ ανοδικά διαπραγματεύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με το αμερικανικό νόμισμα να δέχεται ισχυρές πιέσεις, μετά τις δεσμεύσεις του G20 για «ανακωχή» στον συναλλαγματικό πόλεμο, ενώ η αποδυνάμωση του προσφέρει ώθηση σε αργό και μέταλλα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, αναμένονται τα στοιχεία για τις νέες βιομηχανικές παραγγελίες στην περιοχή της ευρωζώνης τον Αύγουστο.

Στην Ασία, τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα μιας εβδομάδας, κατέγραψαν οι δείκτες, μετά την μεγαλύτερη των εκτιμήσεων άνοδο στις εξαγωγές της Ιαπωνίας και τη συμφωνία εξαγοράς του χρηματιστηρίου της Αυστραλίας από αυτό της Σιγκαπούρης.
Produced by