12
ΝΟΕ

Απομακρύνεται απο τα χαμηλά 6 εβδομάδων το ευρώ(upd)


Τελευταία ενημέρωση στις 14:41:58

Ανακάμπτει μερικώς απο τα χαμηλά έξι εβδομάδων το ενιαίο ευρωάπϊκό νόμισμα, μετά τις ανακοινώσεις της G20, αλλά και αυτές των ευρωπαίων ηγετών για την κατάσταση στην Ιρλανδία .

Οι ηγέτες των χωρών της Ομάδας των 20 συμφώνησαν να αποφύγουν την "ανταγωνιστική υποτίμηση" των νομισμάτων τους έπειτα από τη δεύτερη ημέρα δύσκολων συνομιλιών στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου κορυφής της Σεούλ.

Το ευρώ ενισχύεται στα $1,3724 στο Λονδίνο, από $1,3667 χθες στη Νέα Υόρκη, ενώ νωρίτερα έφτασε να υποχωρεί έως και το $1,3592, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το ενιαίο νόμισμα, οδεύει προς την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Αύγουστο, μετά τα στοιχεία που κατέδειξαν επιβράδυνση της γαλλικής οικονομίας στο γ΄τρίμηνο. Από την άλλη πλευρά, το δολάριο κατευθύνεται προς την δεύτερη εβδομάδα κερδών έναντι του γεν, εν αναμονή και των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Αυτή την εβδομάδα το ευρώ έχει υποχωρήσει 3,1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση από την περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 13 Αυγούστου.

Produced by