25
ΝΟΕ

«Ανάμεικτα συναισθήματα» στις ευρωαγορές(upd)


Με μεικτά πρόσημα διαπραγματεύονται οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, λαμβάνοντας στήριξη από τα χθεσινά ιδιαίτερα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, ωστόσο παραμένει η ανησυχία σχετικά με τα δημοσιονομικά προβλήματα των περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης.

Περιορισμένος αναμένεται να είναι σήμερα ο όγκος των συναλλαγών, καθώς η Wall Street παραμένει κλειστή λόγω της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κερδίζει 0,29% στις 5.673 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει άνοδο 0,29% στις 6.843 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 0,02% στις 3.746 μονάδες.

Σταθεροποιητικά διαπραγματεύεται στο Δουβλίνο, ο δείκτης ISEQ, στις 2.686,58 μονάδες, μετά από μια εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από έντονο volatility, εν μέσω καταιγιστικών οικονομικά και πολιτικών εξελίξεων.

Εν τω μεταξύ, υπο αναθεώρηση τέθηκαν οι αξιολογήσεις ιρλανδικών τραπεζών από τον οίκο Moody's. Ειδικότερα, υπό εξέταση τίθενται οι Bank of Ireland, EBS Building Society και Irish Life & Permanent, όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες καταθέσεις και το χρέος τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος προειδοποίησε την Ιρλανδία τις προηγούμενες ημέρες για υποβάθμιση πολλών βαθμίδων.


Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κέρδιζε 0,4% στις 267,43 μονάδες στο Λονδίνο.

Στα ταμπλό, η μετοχή της Daily Mail υποχωρεί 2,4% μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων. Άνοδο 1,6% σημειώνει η Thomas Cook μετά τη συμφωνία συνεργασίας στη Ρωσία.

Στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, η BMW ενισχύεται 0,2% και η Volkswagen κατά 1%

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Ευρώπη, καθώς οι ευρωπαίοι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν στις 15 Δεκεμβρίου σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας -σε πολλές ευρωπαικές χώρες- κατά των μέτρων λιτότητας στην ΕΕ λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων, τη στιγμή που καθημερινά αυξάνεται η κοινωνική δυσαρέσκεια και η γκρίνια.
Produced by