03
ΔΕΚ

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές(upd)


Πτωτικά διαπραγματεύονται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο ρυθμός ανεργίας ενισχύθηκε στο 9,8% τον Νοέμβριο από το 9,6% του Οκτωβρίου, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν σταθεροποίηση του ρυθμού στο 9,6%. Οι καταστάσεις μισθοδοσίας αυξήθηκαν κατά 39.000, ενώ αναμένονταν άνοδος κατά 155.000.

Επιβαρυντικά λειτουργεί η απείλη για υποβάθμιση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας απο τον οίκο Standard & Poor’s.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,64% στις 5.730 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραφε πτώση 0,39% στις 6.930 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραφε απώλειες 0,23% στις 3.738 μονάδες.

"Η διάθεση για ρίσκο έχει αυξηθεί εξαιτίας της υποχώρησης των εντάσεων στην ΕΕ, αλλά και των καλών μακροοικονομικών στοιχείων σε παγκόσμιο επίπεδο", σχολιάζει η Jane Foley, αναλύτρια νομισμάτων της Rabobank International.

Στα ταμπλό, πτώση 1,4% σημειώνει η μετοχή της Carrefour ενώ η βρατανική Premier Foods ενισχύεται 2,5%.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, σε υψηλό τριών μηνών ενισχύθηκε ο δείκτης PMI Υπηρεσιών, στις 55,5 μονάδες το Νοέμβριο, από 53,8 μονάδες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Markit. Η παραγωγή ενισχύθηκε κάθε έναν από τους προηγούμενους 16 μήνες.

Άνοδο 0,5% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο σε σχέση με τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε η Eurostat. Σε σχέση με πέρυσι, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 1,8% τον Οκτώβριο.

Σε σχέση με πέρυσι, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 1,8% τον Οκτώβριο.


Produced by