07
ΔΕΚ

Wall: «Δώρο» η διατήρηση των φορολογικών συντελεστών


Άνοδο με στήριγμα μετά τις δηλώσεις Ομπάμα για χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στα υψηλά εισοδήματα για τα επόμενα δύο χρόνια καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικάνικη κεφαλαιαγορά.

Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,62% στις 11.432 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,85% στις 1.233 μονάδες και ο Nasdaq 100 καταγράφει κέρδη 0,88% στις 2.617 μονάδες.

«Έχει φτάσει ο Άι- Βασίλης», σχολίασε ο Marc Pado, στρατηγικός αναλυτής της Cantor Fitzgerald.

Στην διατήρηση των φοροαπαλλαγών για τους πλούσιους, που εφαρμόστηκαν επί προεδρίας Μπους, συμφώνησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ως αντάλλαγμα στην επέκταση του προγράμματος ασφάλισης των ανέργων και μείωσης του φόρου για τους μισθούς, κατά 120 δισ. δολάρια για ένα χρόνο.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι μπορεί να αποδεχτεί χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στα υψηλά εισοδήματα, τα μερίσματα, τα κεφαλαιακά κέρδη και τις περιουσίες για τα επόμενα δύο χρόνια

Οι τιμές εμπορευμάτων εκτοξεύονται, μέσα στο αισιόδοξο κλίμα. Το συμβόλαιο παράδοσης αργού Ιανουαρίου κέρδισε 1,3% στα $90,54 ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύεται σε επίπεδα ρεκόρ, στα $1.428,55 ανά ουγγιά.


Produced by