07
ΔΕΚ

Ράλι στις ευρωαγορές


Σε υψηλά διετίας ενισχύθηκαν οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις αποφάσεις Ομπάμα για τη διατήρηση των φοροαπαλλαγών για τους πλουσίους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία για τον ιρλανδικό προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος αναμένεται πως θα εγκριθεί.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,66% στις 5.808 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,68% στις 7.001 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 1,63% στις 3.810 μονάδες.


Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε κέρδη 1,2% στις 274,74 μονάδες, στο Λονδίνο.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην διατήρηση των φοροαπαλλαγών για τους πλούσιους, που εφαρμόστηκαν επί προεδρίας Μπους, συμφώνησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ως αντάλλαγμα στην επέκταση του προγράμματος ασφάλισης των ανέργων και μείωσης του φόρου για τους μισθούς, κατά 120 δισ. δολάρια για ένα χρόνο.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι μπορεί να αποδεχτεί χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στα υψηλά εισοδήματα, τα μερίσματα, τα κεφαλαιακά κέρδη και τις περιουσίες για τα επόμενα δύο χρόνια.

Στα ταμπλό, η Unilever κέρδισε 3,7% μετά τη σύσταση της Morgan Stanley για τις μετοχές της. Η ΒΡ κατέγραψε άνοδο 2%, καθώς προχωρά η πώληση κάποιων assets. Ανοδικά κατά 1,5% κινήθηκε η Tesco, μετά την ενίσχυση των πωλήσεων τριμήνου.

Σε μακροοικονομικό μέτωπο, άνοδο 1,6% κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Οκτώβριο στη Γερμανία, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Τον Σεπτέμβριο οι παραγγελίες είχαν σημειώσει πτώση 4% σε μηνιαία βάση.

Produced by