08
ΔΕΚ

«Το παλεύουν» οι ευρωαγορές


Προσπάθειες ανόδου καταβάλουν οι αγορές της Ευρώπης, με τους επενδυτές να αναμένουν την έγκριση του ιρλανδικού προϋπολογισμού για το 2011. Κέρδη σε τράπεζες και ασφαλιστικές.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,10% στις 5.814 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραφε πτώση 0,07% στις 6.996 μονάδες και στο Παρίσι o CAC 40 σημείωνε κέρδη 0,93% στις 3.845 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρούσε 0,4% στις 272,90 μονάδες. Χθες ο δείκτες έκλεισε σε υψηλά διετίας.

Στα ταμπλό, η Antofagasta υποχωρεί 0,5% και η Rio Tinto 0,6%. Ο τραπεζικός κλάδος ανακάμπτει και κέρδη 3% καταγράφει η UniCredit, όπως και η Societe Generale κατά 3,2%.

Απρόσμενη πτώση σημείωσαν οι εξαγωγές της Γερμανίας τον Οκτώβριο, ενώ την ίδια ώρα ενισχύθηκαν οι εισαγωγές, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί ελαφρώς το εμπορικό πλεόνασμα, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει αμφιβολίες για την ανάκαμψη της χώρας.

Σε προσαρμοσμένη εποχιακή βάση, οι εξαγωγές υποχώρησαν 1,1%, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν 0,3%, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν ενίσχυση των εξαγωγών κατά 0,5% και αύξηση των εισαγωγών κατά 1,5%.

Χθες οι αγορές σημείωσαν σημαντικά κέρδη, στον απόηχο της απόφασης του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα για παράταση των φοροαπαλλαγών στους εύπορους. Η κίνηση αυτή ικανοποίησε τους επενδυτές και οδήγησε σε ράλι τα βασικά εμπορεύματα και το δολάριο.

Εν τω μεταξύ, σε χαμηλά δύο εβδομάδων υποχώρησαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, εν μέσω σπέκουλας ότι η Κίνα θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων για να καταπολεμήσει τις πληθωριστικές πιέσεις. Ωστόσο το Τόκιο έκλεισε σε θετικό έδαφος.

Produced by