08
ΔΕΚ

Βολές Juncker κατά Γερμανίας


Τα βέλη του κατά της Γερμανίας έστρεψε ο πρόεδρος του Eurogroup , Jean Claude Juncker , με αφορμή την αντίθεση του Βερολίνου στην έκδοση ευρωομολόγων, τονίζοντας πως η Γερμανία απορρίπτει την πρόταση χωρίς να έχει εξετάσει τις λεπτομέρειές της.

«Η Γερμανία απορρίπτει την πρόταση, χωρίς να την έχει καταρχήν μελετήσει», δήλωσε ο Juncker σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» που θα δημοσιευθεί αύριο. «Η σκέψη της Γερμανίας πάνω στο θέμα αυτό είναι κάπως απλοϊκή», αναφέρει.


Γερμανία: Απορρίπτει την έκδοση ευρωομολόγου


Εμμένει στη θέση της και απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση για τη θέσπιση ευρω-ομολόγου η Γερμανία, όπως διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο Στέφεν Ζάιμπερτ.


Απαντώντας στην κριτική του επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ , ο κ. Ζάιμπερτ
τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει το ευρω-ομόλογο τόσο για οικονομικούς όσο και για νομικούς λόγους.


«Για τη θέσπιση του ευρω-ομολόγου απαιτούνται βαθιές αλλαγές των ευρωπαϊκών συνθηκών τις οποίες κανείς δεν επιθυμεί», τόνισε χαρακτηριστικά.«Το θέμα του ευρω-ομολόγου εξετάστηκε από τη γερμανική κυβέρνηση για μεγάλο διάστημα και σε βάθος» είπε ο εκπρόσωπος διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα αλλάξει τη θέση της εντός των επόμενων εβδομάδων.


Ηρεμία συστήνει η Μέρκελ


Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με τη σειρά της συνέστησε ηρεμία, απαντώντας στον πρόεδρο του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.


«Ας εργαστούμε ήρεμα και στοχευμένα προς το ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής», τόνισε η κυρία Μέρκελ, ενώ προσέθεσε ότι η ίδια λειτουργεί ήρεμα, βοηθώντας τη διαδικασία.Produced by