08
ΔΕΚ

Wall: Κυριαρχεί η νευρικότητα


Οι συνεχείς εναλλαγές προσήμων είναι το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης στη Wall Street. Το ισχυρότερο δολάριο έχει αρνητική επιρροή στις εταιρείες πρώτων υλών, την πτώση των οποίων αντιμάχεται η άνοδος του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Σήμερα οι αποδόσεις των δεκαετών αμερικάνικων ομολόγων ενισχύονται σε υψηλά έξι μηνών και το δολάριο έχει την τιμητική του, καθώς επικρατεί αισιοδοξία ότι η διατήρηση των φοροαπαλλαγών θα τονώσει την οικονομία. Στηρίζει ο τεχνολογικός κλάδος.

Ο Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,01%στις 11.360 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,21% στις 1.226 μονάδες.

Ο Nasdaq 100 καταγράφει άνοδο 0,30% στις 2.606 μονάδες.

«Οι επενδυτές θα συνεχίσουν να ασχολούνται με τον συμβιβασμό για τις φοροαπαλλαγές», αναφέρει ο Fred Dickson, στρατηγικός αναλυτής Davidson Companies.


Στα ταμπλό, η Bank of America κερδίζει 2.4% και η JPMorgan κατά 1.7%. Η Costco Wholesale καταγράφει απώλειες 0,5% μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της.

Εχθές οι αγορές ικανοποιήθηκαν ιδιαίτερα απο την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα για παράταση των φοροαπαλλαγών στους εύπορους, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ράλι σε αγορές, βασικά εμπορεύματα και δολάριο.
Produced by