08
ΔΕΚ

Διεύρυνση κερδών στις ευρωαγορές


Μικτά πρόσημα έφεραν οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ διεύρυναν τα κέρδη τους από το χθεσινό ράλι. Πιέσεις ασκήθηκαν από τον κλάδο της εξόρυξης.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,24% στις 5.794 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε πτώση 0,37% στις 6.975 μονάδες και στο Παρίσι o CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,56% στις 3.831 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,3% στις 274,72 μονάδες.
 
«Οι επενδυτές είναι πρόθυμοι να εστιάσουν στα θετικά νέα που προκύπτουν, παρά να εστιάσουν στην αποστροφή κινδύνου», σχολίασε ο Joshua Raymond, στρατηγικός αναλυτής της City Index στο Λονδίνο.

Στα ταμπλό, η Prudential ενισχύθηκε 3,6% μετά την αναβάθμιση του outlook της από τον Standard & Poor’s.
Στον αντίποδα, η Capital Shopping Centres υποχώρησε 5% καθώς η Simon Property Group ανακοίνωσε την πιθανή απόσυρση του ενδιαφέροντος της για την εταιρεία.

Ο κλάδος της εξόρυξης υποχώρησε μαζί με τις τιμές των εμπορευμάτων.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, απρόσμενη πτώση σημείωσαν οι εξαγωγές της Γερμανίας τον Οκτώβριο, ενώ την ίδια ώρα ενισχύθηκαν οι εισαγωγές, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί ελαφρώς το εμπορικό πλεόνασμα, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει αμφιβολίες για την ανάκαμψη της χώρας.
Σε προσαρμοσμένη εποχιακή βάση, οι εξαγωγές υποχώρησαν 1,1%, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν 0,3%, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν ενίσχυση των εξαγωγών κατά 0,5% και αύξηση των εισαγωγών κατά 1,5%.

 

Produced by