09
ΔΕΚ

Ιρλανδία: Θα καταψηφίσει η αντιπολίτευση το πακέτο βοήθειας


Το κυβερνών κόμμα της Ιρλανδίας Fianna Fail θα ζητήσει την έγκριση του κοινοβουλίου για την οικονομική βοήθεια των 85 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα της χορηγηθούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοινώθηκε σήμερα από τον ιρλανδό πρωθυπουργό, Μπραίαν Κόουεν.

"Θα συνεδριάσει το κοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη οπότε και θα δοθεί άλλη μια ευκαιρία στην αντιπολίτευση και θα της καταστεί σαφές ότι πρέπει να αναγνωρίσει πως αυτή η συμφωνία είναι αποφασιστικής σημασίας για το καλό της χώρας ή άλλως να μας ανακοινώσει τη δική της εναλλακτική λύση", δήλωσε ο κ. Κόουεν.

"Το να υποστηριχτεί στο κοινοβούλιο η οικονομική βοήθεια είναι μια εγγύηση προς τη διεθνή κοινότητα ότι η συμφωνία αυτή ενεκρίθη και από το κοινοβούλιο μας και ότι η χώρα μας κάνει όλα όσα χρειάζονται για τη βελτίωση των οικονομικών της και τέλος ότι η Ιρλανδία μπορεί να αντεπεξέλθει των προκλήσεων" κατέληξε ο ιρλανδός πρωθυπουργός.

Λίγο αργότερα η κεντροαριστερή αντιπολίτευση της Ιρλανδίας , (Εργατικό Κόμμα) ανακοίνωσε ότι δεν θα υποστηρίξει την οικονομική βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ στην ψηφοφορία της ερχόμενης Τετάρτης στην ιρλανδική Βουλή, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος.

"Το Εργατικό Κόμμα θα ψηφίσει εναντίον γιατί θεωρούμε ότι η συμφωνία αυτή είναι κακή", ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Produced by