10
ΔΕΚ

Επιφυλακτικά κέρδη στις ευρωαγορές(upd)


Επιφυλακτική στάση τηρούν οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές θα σημειώσουν ράλι 12% το 2011. Ωστόσο παραμένει η ανησυχία για την περιφέρεια, μετά και τη χθεσινή υποβάθμιση της Ιρλανδίας παό την S&P κατά τρεις βαθμίδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE ενισχύεται κατά 0,07% στις 5.812 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,14% στις 3.867 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,59% στις 7.007 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 276,24 μονάδες και οδεύει για τη δεύτερη εβδομάδα κερδών

Στο ταμπλό, κέρδη 4,3% σημειώνει η TomTom, ενώ η Standard Chartered, υποχωρεί 2,7% μετά την υποβάθμισή της από την BofA Merrill Lynch.

Οι δημοσιονομικές ανησυχίες για την ευρωζώνη , θεωρούνται υπερβολικές, σχολιάζει ο Jonathan Sudaria, trader της London Capital Group και προσθέτει πως παρά το γεγονός ότι επιμένει η ανησυχία για τις περιφερειακές χώρες, ωστόσο δεν στάθηκε ικανή να επηρεάσει την τάση βελτίωσης των μακροοικονομικών μεγεθών από τις υπόλοιπες χώρες, και ιδιαίτερα από τη Γερμανία.

Ράλι 12% αναμένουν κορυφαίοι στρατηγικοί αναλυτές για τις ευρωπαϊκές μετοχές το 2011, με τα αυξημένα κέρδη και τα χαμηλά επιτόκια να αποτελούν στήριγμα για τις επιχειρήσεις, απέναντι στη δημοσιονομική κρίση.
Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας του Bloomberg, η Goldman Sachs, η οποία είναι και η πιο αισιόδοξη στις προβλέψεις της, εκτιμά ότι ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 , θα σημειώσει ράλι 20%.

Produced by