10
ΔΕΚ

Wall: Σε ανοδική τροχιά τα futures(upd)


Σε θετικό έδαφος κινούνται τα παράγωγα της αμερικάνικης κεφαλαιαγοράς μετά την ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων και με την Tenet Healthcare να βρίσκεται στο επίκεντρο μετά την απόρριψη στην πρόταση εξαγοράς της.


Στον Dow Jones Industrial Average τα παράγωγα ενισχύονται κατά 25 μονάδες στις 11.332 μονάδες, στον S&P 500 σημειώνουν άνοδο κατά 4 μονάδες στις 1.232 μονάδες και στον Nasdaq 100 κερδίζουν 6 μονάδες στις 2.206 μονάδες.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων μείωση κατά 13,2% σημειώθηκε στο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου Οκτωβρίου και συρρικνώθηκε στα 38,7 δισ. δολάρια. Πρόκειται για το χαμηλότερο εμπορικό έλλειμμα από τον Ιανουάριο. Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν πως το εμπορικό έλλειμμα θα ήταν στα 44,3 δισ. δολάρια.

Άνοδο κατά 1,3% στις τιμές εισαγωγών τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Υπ.Απασχόλησης. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση από τον Νοέμβριο του 2009. Οι τιμές του Οκτωβρίου αναθεωρήθηκαν στο 1% από προηγούμενη εκτίμηση στο 0,9%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μικρότερη αύξηση 0,7% για τις τιμές εισαγωγών τον Νοέμβριο.

Επίσης αναμένονται τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.


Produced by