10
ΔΕΚ

Ευρώπη: Σε μεικτό έδαφος έκλεισαν οι δείκτες


Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ να προσφέρει στήριγμα και τους επενδυτές να ελπίζουν σε οικονομική ανάκαμψη.

Στο Λονδίνο ο FTSE ενισχύθηκε κατά 0,09% στις 5.812 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC υποχώρησε 0,02% στις 3.857 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,60% στις 7.006 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,1% στις 276,13 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης κατέγραψε κέρδη για δεύτερη εβδομάδα.

Στο ταμπλό, κέρδη 7,5% σημείωσε η TomTom, ενώ η Standard Chartered, υποχώρησε 2,6% μετά την υποβάθμισή της από την BofA Merrill Lynch.

Ωστόσο παραμένει η ανησυχία για την περιφέρεια, μετά και τη χθεσινή υποβάθμιση της Ιρλανδίας παό την S&P κατά τρεις βαθμίδες.

Οι δημοσιονομικές ανησυχίες για την ευρωζώνη , θεωρούνται υπερβολικές, σχολιάζει ο Jonathan Sudaria, trader της London Capital Group και προσθέτει πως παρά το γεγονός ότι επιμένει η ανησυχία για τις περιφερειακές χώρες, ωστόσο δεν στάθηκε ικανή να επηρεάσει την τάση βελτίωσης των μακροοικονομικών μεγεθών από τις υπόλοιπες χώρες, και ιδιαίτερα από τη Γερμανία.

Ράλι 12% αναμένουν κορυφαίοι στρατηγικοί αναλυτές για τις ευρωπαϊκές μετοχές το 2011, με τα αυξημένα κέρδη και τα χαμηλά επιτόκια να αποτελούν στήριγμα για τις επιχειρήσεις, απέναντι στη δημοσιονομική κρίση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας του Bloomberg, η Goldman Sachs, η οποία είναι και η πιο αισιόδοξη στις προβλέψεις της, εκτιμά ότι ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 , θα σημειώσει ράλι 20%.

Produced by