13
ΔΕΚ

Σόιμπλε: Απαραίτητο το ευρώ για τη Γερμανία


Η Γερμανία είναι ανοιχτή σε μία συζήτηση σχετικά με το αν οι χώρες της ευρωζώνης θα έπρεπε να εναρμονίσουν την δημοσιονομική πολιτική τους, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Bild am Sonntag, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι η απόφαση περί μη ενσωμάτωσης των οικονομικών των κρατών σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο θα μπορούσε να οριστεί εκ νέου.

"Η βασική απόφαση ήταν η δημοσιονομική πολιτική και η πολιτική του προϋπολογισμού να αποφασίζονται σε εθνικό επίπεδο. Αν αυτό πρόκειται να αλλάξει, τότε μπορούμε να το συζητήσουμε" σημείωσε ο Γερμανός υπουργός.

Ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ακόμη ότι στο μέλλον τα κράτη- μέλη της ΕΕ θα έρθουν πολύ κοντά σε πολιτικό επίπεδο.

"Σε δέκα χρόνια θα έχουμε μία δομή που θα ανταποκρίνεται πολύ πιο ισχυρά σε αυτό που κάποιος περιγράφει ως πολιτική ένωση" πρόσθεσε.

Το Βερολίνο έχει αντιτεθεί στις εκκλήσεις της Ισπανίας και άλλων χωρών για μία "δημοσιονομική ένωση" των 16 χωρών.

"Όποιος εξετάζει την ανάπτυξη της οικονομίας στη Γερμανία γνωρίζει ότι είμαστε πιο αλληλεξαρτώμενοι διεθνώς από οποιαδήποτε άλλη οικονομία. Χωρίς το ευρώ, το νόμισμά μας θα ανατιμούνταν, κάτι που θα είχε αρνητικές συνέπειες για το εξωτερικό εμπόριο", τόνισε.

Produced by