13
ΔΕΚ

Wall: Άνοδος με οδηγό τις M&A


Στο χορό των κερδών μπαίνει και η Wall Street ακολουθώντας τις αγορές παγκοσμίως, μετά την απόφαση της Κίνας να μην προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, ενώ στήριξη προσφέρουν και τα deals που ανακοινώθηκαν.

Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,51% στις 11.468 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,43% στις 1.245 μονάδες και ο Nasdaq 100 σημειώνει άνοδο 0,08% στις 2.639 μονάδες.


«Όσο παρατεταμένο και να φαίνεται το ράλι, συνεχίζουν να υπάρχουν καταλύτες που μπορούν να την οδηγήσουν υψηλότερα», αναφέρει ο Marc Pado, αναλυτής της Cantor Fitzgerald, σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Ο S&P 500 την Παρασκευή έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008, καθώς πήρε ώθηση από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία.

Η General Electric θα καταβάλει $1.3 δις για την Wellstream Holdings PLC. Το deal αναμένεται να τονώσει την παρουσία της εταιρίας στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Παράλληλα, στην εξαγορά της Compellant Technologies προχωρά η Dell. Ειδικότερα, το τίμημα ανέρχεται στα $27,75 ανά μετοχή της Compellant σε μετρητά, συνολικού ποσού $960 εκατ.

Σήμερα ο δείκτης φόβου VIX υποχώρησε κάτω απο το 17 για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο.
Produced by