14
ΔΕΚ

Αισιοδοξία στα ταμπλό της Ασίας


Με ανοδικό ρυθμό διαπραγματεύτηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης, με τον περιφερειακό δείκτη να ενισχύεται σε υψηλά πέντε εβδομάδων. Σε υψηλά 13 ετών ενισχύθηκε το δολάριο της Ταιβάν, ενώ διάχυτη είναι η πεποίθηση πως οι κεντρικές τράπεζες θα προχωρήσουν στη λήψη μέτρων για την στήριξη της ανάπτυξης.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,22% στις 10.317 μονάδες, ενώ ο Hang Seng ενισχυόταν 0,22% στις 23.369 μονάδες. Στην Κίνα, ο Shanghai Composite Index κέρδιζε 0,14% στις 3.065 μονάδες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,6% στις 135,03 μονάδες στο Τόκιο, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 9 Νοεμβρίου.

Σήμερα αναμένεται μια σειρά σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων σε ΗΠΑ και Γερμανία. Εν τω μεταξύ, οι νομοθέτες της Federal Reserve θα συζητήσουν το ενδεχόμενο αύξηση του προγράμματος ομολόγων, ενώ η Reserve Bank στην Ινδία πιθανότατα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα. Έκπληξη αποτέλεσε για τους επενδυτές η απόφαση της Κίνας, να μην προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

Produced by