14
ΔΕΚ

Ευρώπη: Τέλος στο ανοδικό σερί(upd)


Μικτά πρόσημα φέρουν οι δείκτες στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μετά το ανοδικό σερί των τελευταίων έξι ημερών, ενώ υπό πίεση βρίσκονται οι αγορές σε Ισπανία και Πορτογαλία . Σήμερα η προσοχή του επενδυτικοί κοινού, στρέφεται στις αποψινές ανακοινώσεις της Federal Reserve.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κέρδιζε 0,40% στις 5.884 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραφε πτώση 0,08% στις 7,023 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνε άνοδο 0,14% στις 3.897 μονάδες.

Στην Ισπανία, ο IBEX 35 υποχωρεί 0,26% ενώ ο προτογαλικός PSI 20 καταγράφει απώλειες 1,1%.

Στα ταμπλό, η μετοχή της Xstrata κέρδιζε 1%, καθώς η εταιρεία εξόρυξης αναβαθμίστηκε σε Buy από neutral από την UBS.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην περιοχή της ευρωζώνης τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, η παραγωγή στην περιοχή των 16, ενισχύθηκε 0,7% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων, έκαναν λόγο για άνοδο της τάξης του 1,3%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ισχυρή αύξηση κατέγραψε ο δείκτης ZEW οικονομικού κλίματος στη Γερμανία τον Δεκέμβριο. Ειδικότερα, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,5 μονάδες, στις 4,3 μονάδες έναντι 1,8 το Νοέμβριο. «Μετά το άλμα του περασμένου μήνα, οι οικονομικές προσδοκίες για τη Γερμανία, δείχνουν να σταθεροποιούνται τον Δεκέμβριο», ανέφερε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου ZEW, Wolfgang Franz.

Απρόσμενη άνοδο σημείωσε ο δείκτης του πληθωρισμού στην Μεγάλη Βρετανία το Νοέμβριο, σε υψηλό έξι μηνών. Οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν 3,3% σε σχέση με πέρυσι, μετά την άνοδο 3,2% που σημείωσαν τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Στατιστικής.
Η άνοδος ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg και έκαναν λόγο για άνοδο 3,2%.Produced by