14
ΔΕΚ

Wall: Κέρδη προμηνύουν τα futures εν όψει Fed(upd)


Σε θετικό έδαφος κινούνται τα παράγωγα της αμερικάνικης κεφαλαιαγοράς, μετα και τις ανακοινώσεις των μακροοικονομικών στοιχείων, ενώ το βλέμμα στρέφεται πλέον στις αποφάσεις της Fed για την νομισματική πολιτική της.

Στον Dow Jones Industrial Average τα παράγωγα ενισχύονται κατά 6 μονάδες στις 11.372 μονάδες, στον S&P 500 καταγράφουν κέρδη κατά 1 μονάδα στις 1.237 μονάδες και στον Nasdaq 100 παραμένουν αμετάβλητα στις 2.211 μονάδες.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, ανοδικά κατά 0,8% κινήθηκαν οι τιμές παραγωγού τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ, σημειώνοντας την μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάρτιο. Σε επίπεδο έτους οι τιμές έχουν ενισχυθεί κατά 3,5%.

Οι δομικές τιμές, εξαιρουμένων των τιμών τροφίμων και ενεργειακών προϊόντων, ενισχύθηκαν κατά 0,3%. Πρόκειται και πάλι για την μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο αυτή τη φορά και σε ετήσια βάση έχει καταγραφεί άνοδος 1,2%.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο 0,7% και 0,3% για τον δομικό δείκτη.

Άνοδο σημείωσαν για πέμπτο συνεχή μήνα οι λιανικές πωλήσεις Νοεμβρίου και αυξήθηκαν συνολικά κατά 0,8% η κατά 1,2% εξαιρουμένου του κλάδου αυτοκινήτων, σύμφωνα με το Υπ.Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν οι λιανικές πωλήσεις να ενισχυθούν κατά 0,6% ή 0,7%.

Οι λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο, αναθεωρήθηκαν θετικά στο 1,7% από το 1,2%, ενώ του Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκε στο 0,9% από 0,7%.Αναμένονται τα επιχειρηματικά αποθέματα.
Produced by