14
ΔΕΚ

Κέρδη στη Wall Street(upd)


Σταθερά ανοδική είναι η τάση στη Wall Street, μετά τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, αλλά και την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της Fed.

Ειδικότερα, αμετάβλητα διατήρησε η Federal Reserve το βασικό επιτόκιο δανεισμού και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της, όπως ήταν αναμενόμενο.
Στη δήλωση της η Ομοσπονδιακή Τράπεζα τόνισε ότι η οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται, παρά το ότι ο ρυθμός είναι ανεπαρκής για να μειώσει την ανεργία .


Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,70% στις 11.508 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,47% στις 1.246 μονάδες και ο Nasdaq 100 σημειώνει άνοδο 0,39% στις 2.635 μονάδες.

Οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου ευνοούνται, μετά τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού, των οποίων η άνοδος οφείλεται κυρίως στις τιμές ενεργειακών προϊόντων.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, ανοδικά κατά 0,8% κινήθηκαν οι τιμές παραγωγού τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ, σημειώνοντας την μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάρτιο. Σε επίπεδο έτους οι τιμές έχουν ενισχυθεί κατά 3,5%.

Οι δομικές τιμές, εξαιρουμένων των τιμών τροφίμων και ενεργειακών προϊόντων, ενισχύθηκαν κατά 0,3%. Πρόκειται και πάλι για την μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο αυτή τη φορά και σε ετήσια βάση έχει καταγραφεί άνοδος 1,2%.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο 0,7% και 0,3% για τον δομικό δείκτη.

Άνοδο σημείωσαν για πέμπτο συνεχή μήνα οι λιανικές πωλήσεις Νοεμβρίου και αυξήθηκαν συνολικά κατά 0,8% η κατά 1,2% εξαιρουμένου του κλάδου αυτοκινήτων, σύμφωνα με το Υπ.Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν οι λιανικές πωλήσεις να ενισχυθούν κατά 0,6% ή 0,7%.

Οι λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο, αναθεωρήθηκαν θετικά στο 1,7% από το 1,2%, ενώ του Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκε στο 0,9% από 0,7%.

Άνοδο 0,7% σημείωσαν τα επιχειρηματικά αποθέματα τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μεγαλύτερη άνοδο κατά 0,8%.Η αναλογία αποθεμάτων πωλήσεων, ένδειξη για τη ζήτηση, υποχώρησε στο 1,27 από το 1,28 του Σεπτεμβρίου.Produced by