14
ΔΕΚ

Το «Κατηγορώ» Μ. Σουλτς ενάντια στη στάση της Γερμανίας


Δριμύτατη κριτική άσκησε ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας Μάρτιν Σουλτς για τη στάση της γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε εν όψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο τέλος της εβδομάδας στις Βρυξέλλες.«Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην ευρωζώνη είναι η τακτική του κατακερματισμού καταστάσεων και δράσεων με δραματικές συνέπειες για τους επενδυτές οι οποίοι βρίσκονται στην ασάφεια και στην ανασφάλεια», επεσήμανε ο κ. Σούλτς, ενώ προσέθεσε ότι «η Καγκελάριος αφιερώνει τον χρόνο της εξηγώντας τι δεν θα πρέπει να κάνουμε. Στο τέλος όμως αναγνωρίζει ότι είναι αναγκαίο να το κάνουμε. Θα πρέπει να σταματήσει το παιγνίδι αυτό».

«Δεν είμαστε μόνο σε μια νομισματική ένωση, αλλά και σε μια κοινότητα με κοινή μοίρα. Έχουμε τη δυνατότητα επιλογής, ή αφήνουμε το ευρώ να βουλιάξει και μαζί του η ευρωπαϊκή οικονομία ή το σταθεροποιούμε», τόνισε χαρακτηριστικά.


«Θα πρέπει να βγούμε από αυτήν την κατάσταση, να βάλουμε πάνω στο τραπέζι ξεκάθαρα όλα τα στοιχεία, θετικά ή αρνητικά του ευρώ και να πάρουμε ξεκάθαρες και τελικές αποφάσεις» είπε.


Όσον αφορά τα ευρωομόλογα , υποστήριξε πως η πρόταση αυτή είναι σωστή και ικανή να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του ευρώ.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε η μέθοδος υπολογισμού του μέσου όρου των επιτοκίων στα ευρωομόλογα που χρησιμοποίησε η Γερμανία είναι «μέθοδος δημοτικού σχολείου».


«Δεν ζητάω να είμαστε όλοι υπέρ των ευρωομολόγων, αλλά δεν μπορούμε να τα διαγράψουμε από τις εναλλακτικές λύσεις», κατέληξε ο κ. Σουλτς.
Produced by