14
ΔΕΚ

«Ταύροι» για το 2011 οι fund managers


Πρωταγωνιστούν οι ταύροι και το 2011 κατά τους fund managers, τη στιγμή που οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό τους οδηγούν να προτιμήσουν τις ενεργειακές μετοχές.

Σύμφωνα με έρευνα της Bank of America Merrill Lynch το 44% των επενδυτών πιστεύει πως η παγκόσμια ανάπτυξη το 2011 θα είναι ισχυρότερη – από το 35% των επενδυτών που είχε την ίδια άποψη τον Νοέμβριο- ενώ το 51% αναμένει άνοδο των εταιρικών κερδών.

Η ενέργεια είναι ο πιο δημοφιλής κλάδος, αντικαθιστώντας την τεχνολογία που πρωταγωνιστούσε το περασμένο ενδεκάμηνο, ενώ οι επενδυτές μείωσαν τις θέσεις τους σε τηλεπικοινωνίες και χρηματοπιστωτικό κλάδο.

«Τα μέτρα νομισματικής πολιτικής ωθούν τους επενδυτές μακριά από τα ομόλογα», αναφέρει η έρευνα, ενώ όπως επισημαίνεται, «Το ρίσκο είναι μια υποχώρηση της ανάκαμψης της κινεζικής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο».

Οι έξι στους δέκα ερωτηθέντες δεν πιστεύουν πως η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια της μέχρι το 2012. Παράλληλα το 61%- που είναι και το υψηλότερο ποσοστό σε διάστημα εξαετίας- αναμένει υψηλότερα επίπεδα πληθωρισμού.

Όσον αφορά την προτιμώμενη χώρα επενδύσεων σε μετοχές οι ΗΠΑ αντικατέστησαν την ευρωζώνη , με το 16% να τηρεί overweight στάση.
Produced by