16
ΔΕΚ

Ασία: Κατοχύρωση κερδών ενόψει yearend


Αρνητικό είναι το κλίμα στα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας, για δεύτερη ημέρα, με τον περιφερειακό δείκτη να οδεύει στην πρώτη του διαδοχική πτώση για πρώτη φορά σε διάστημα τριών εβδομάδων. Αρνητικοί πρωταγωνιστές, οι μετοχές των Bridgestone και Singapore Airlines, μετά την υποβάθμιση των συστάσεών τους.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε οριακή άνοδο 0,01% στις 10.311 μονάδες. Ο Hang Seng υποχωρούσε 1,15% στις 22.710 μονάδες, ενώ ο Shanghai Composite Index στην Κίνα υποχωρούσε 0,46%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού, υποχωρούσε 0,3% στις 133,6 μονάδες στο Τόκιο, με περισσότερες από πέντε μετοχές να υποχωρούν για κάθε τέσσερις που ενισχύονται. Να σημειωθεί ότι αυτή την εβδομάδα, ο δείκτης σκαρφάλωσε σε υψηλά 2,5 ετών, εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης.

«Η αγορά προχωρά σε κατοχύρωση κερδών ενόψεις των εορτών», σχολιάζει στρατηγικός αναλυτής της MF Global Singapore, στο πρακτορείο Bloomberg.

Στα ταμπλό, η μετοχή της Bridgestone υποχωρεί 1,6% στο Τόκιο, ενώ η Singapore Airlines, σημειώνει πτώση 1,9%. Στο -1,2% διαπραγματεύεται η Mitsui &Co.

Εν τω μεταξύ, αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Reserve Bank of India. Αναλυτικότερα, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Duvvuri Subbarao διατήρησε το repurchase rate αμετάβλητο στο 6,25% και το reverse repurchase rate στο 5,25%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Produced by