16
ΔΕΚ

Goldman Sachs: Μοιράζει $111 εκατ. σε μπόνους!


Το ποσό των 111,3 εκατ. δολ. σε μπόνους με τη μορφή μετοχών θα μοιραστούν τα στελέχη της Goldman Sachs τον επόμενο μήνα. Πρόκειται για αμοιβές που είχαν εγκριθεί τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με το Bloomberg, τις οποίες η Goldman θα μοιράσει φέτος, παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες της Wall Street ετοιμάζονται για περικοπές στα μπόνους.

Αναλυτικά, ο CEO της GS, Lloyd Blankfein αναμένεται να λάβει περίπου 24,3 εκατ. δολ. τον Ιανουάριο με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής στις 14 Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος της επενδυτικής τράπεζας Gary D. Cohn θα λάβει περίπου 24 εκατ. δολ.

Οι πληρωμές, μόλις ένα μικρό μέρος από τα 67,9 εκατ. δολ. σε μπόνους που αποδόθηκαν στον Blankfein το 2007 και τα 66,9 εκατ. δολ. στον Cohn, αντανακλούν πτώση της αξίας της μετοχής της τάξης του 24% από τα επίπεδα του 2007, που έφταναν τα $218,86.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, μέσα σε ένα χρόνο από την έγκριση των μπόνους, η Goldman έλαβε 10 δις. δολάρια από το αμερικανικό δημόσιο , ενώ δανείστηκε 25,4 δις. δολάρια από τα έκτακτα προγράμματα χρηματοδότησης της Federal Reserve.

Produced by