16
ΔΕΚ

Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ: Αποφασισμένοι για όλα οι Ευρωπαίοι


Οι Ευρωπαίοι θα δείξουν κατά τη διήμερη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών ότι "είναι αποφασισμένοι για όλα ώστε να εξασφαλίσουν την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ", δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ .

"Θα ήθελα η Ευρώπη του σήμερα, του αύριο να δείξει τη βούλησή της να κάνει τα πάντα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ", δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

"Είμαστε αποφασισμένοι για όλα" για να το επιτύχουμε, "αυτό πράξαμε μέχρι σήμερα, είχαμε επτά συνόδους σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια του έτους, αυτό δεν έχει γίνει ποτέ", είπε.

Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του γάλλου ομολόγου του Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος θεωρεί ότι "οι επιθέσεις εναντίον των ευρωζώνης δεν έχουν τελειώσει", ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δήλωσε ότι συμμερίζεται αυτήν την άποψη.

"Οι αγορές έχουν ξεχάσει τα βασικά δεδομένα στην Ευρώπη και δεν κάνουν τη σύγκριση με τα δεδομένα άλλων που είναι χειρότερα", είπε αναφερόμενος στα δημοσιονομικά ελλείμματα των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, "δεν περνάμε μία κρίση του ευρώ, περνάμε μία κρίση δημοσιονομικού χρέους ορισμένων μελών της ζώνης του ευρώ".

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες για διήμερη σύνοδο κορυφής με στόχο την έξοδο της ζώνης του ευρώ από την κρίση, με την δημιουργία ενός μόνιμου ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για τις χώρες που βρίσκονται σε δημοσιονομική δυσχέρεια.Produced by