20
ΔΕΚ

«Χρυσό» year end (;)


Ένα «χρυσό» year end θα μπορούσε να καταγράψει ο χρυσός, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μιας μερίδας αναλυτών, παρά το γεγονός ότι η περασμένη εβδομάδα έκλεισε με απώλειες για το πολύτιμο μέταλλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Marketwatch, οι αναλυτές εμφανίζονται διχασμένοι σχετικά με την πορεία που θα ακολουθήσει ο χρυσός έως το τέλος του έτους, καθώς κάποιοι τεχνικοί αναλυτές ανησύχησαν από την πτώση της περασμένης εβδομάδας.

«Πρόκειται για τη δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση , μακριά από τα υψηλά των $1.435/ουγγιά. Η τιμή της περασμένης εβδομάδας, προειδοποιεί για μια πιθανή αντιστροφή της τάσης, ενώ καταδεικνύει το τέλος της bullish πορείας για το πολύτιμο μέταλλο. Εκτίμησή μας είναι ότι και αυτή την εβδομάδα, ο χρυσός θα υποχωρήσει στα $1.351 και $1.330», σχολιάζει dealer της ScotiaMocatta’s.

Ωστόσο, επισημαίνει το άρθρο η νευρικότητα καθώς πλησιάζει το τέλος του χρόνου είναι κατανοητή. Η περίοδος των Χριστουγέννων σημαίνει πως οι παραδοσιακές αγορές που προμηθεύουν σρυσό, όπως η Αυστραλία, η Ευρώπη και η Αμερική παραμένουν κλειστές ή υπολειτουργούν, ενώ οι αγοραστές στη Ασία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Μ.Π.
Produced by