20
ΔΕΚ

Τονώνεται το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές(upd)


Κέρδη καταγράφουν οι αγορές της Ευρώπης, στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής της περασμένης εβδομάδας. Πιέσεις δέχονται οι κλάδοι των τραπεζών, της εξόρυξης και των αεροπορικών εταιρειών, οι τελευταίες λόγω της έντονης κακοκαιρίας στην Ευρώπη, που κρατά καθηλωμένα στο έδαφος τα αεροσκάφη. Στήριξη στους δείκτες προσφέρει ωστόσο, ο κλάδος αυτοκινήτων.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κέρδιζε 0,51% στις 5.901 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραφε άνοδο 0.98% στις 7.050 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνε κέρδη 0.95% στις 3.904 μονάδες.

«Για τους διαχειριστές κεφαλαίων η χρονιά αυτή ήταν από τις χειρότερες στην πρόσφατη ιστορία», τόνισε ο Philippe Gijsels, επικεφαλής ερευνών της BNP Paribas Fortis Global Markets.

«Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν μεγάλη έκθεση σε ομόλογα και μικρή σε μετοχές, με αποτέλεσμα η αγορά μετοχών να συνεχίζει να στηρίζει τις αγορές μέχρι το τέλος της χρονιάς».


Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχυόταν 0,4% στις 277,69 μονάδες, στο Λονδίνο. Στα ταμπλό, η μετοχή της British Airways υποχωρούσε 2%, ενώ η Deutshe Lufthansa στο -0,96%, λόγω του χάους στις μεταφορές που προκαλεί η κακοκαιρία , ιδιαίτερα στη Βρετανία. Κέρδη 1,6% σημειώνει η Peugeot και 2,8% η Volkswagen.

Πτωτικό το κλίμα σήμερα στις αγορές της Ασίας, εν μέσω αυξημένης έντασης στην κορεατική χερσόνησο. Ωστόσο στη λήξη οι απώλειες περιορίστηκαν στη Σεούλ, καθώς η Πιονγιανγκ συμφώνησε να προχωρήσει σε μια σειρά δράσεων, και να επιτρέψει στους επιθεωρητές πυρηνικών των Ηνωμένων Εθνών να επιστρέψουν στη Βόρεια Κορέα.

Produced by