20
ΔΕΚ

Barclays Capital: Νέα χρεοκοπία μέσα στο 2011


Χρεοκοπία ή αναδιάρθρωση χρέους τουλάχιστον ακόμη ενός κράτους της ευρωζώνης αναμένει ένας στους τρεις επενδυτές το 2011.  Σύμφωνα με έρευνα της Barclays Capital σε 2.000 hedge funds, money managers, traders και trading desks το 60% του δείγματος προβλέπει περισσότερες διασώσεις από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ανάμεσα στους ερωτηθέντες, αυτοί που προτιμούν short θέση στο ισπανικό και το ιταλικό χρέος ξεπερνούν αυτούς που συστήνουν long θέση σε αναλογία δυο προς ένα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 4% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας θα οδηγήσουν στη διάλυση της ζώνης του ευρώ.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι υπάρχει εμπιστοσύνη ως προς τη δυνατότητα επίλυσης των προβλημάτων στην ευρωζώνη», αναφέρει ο Piero Ghezzi, επικεφαλής ερευνών οικονομικών αναδυόμενων αγορών της Barclays Capital.

«Ωστόσο, οι επενδυτές ανησυχούν για τον τρόπο χειρισμού του κυβερνητικού χρέους και της δημοσιονομικής πολιτικής σε ανεπτυγμένες οικονομίες», επεσήμανε.

Produced by