21
ΔΕΚ

Χριστουγεννιάτικο…δώρο στο ευρώ από την Κίνα


Ανακάμπτει από τα χαμηλά δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου και του γεν το ευρώ, μετά τις δηλώσεις στήριξης από τον Κινέζο αντιπρόεδρο, Wang Qishan, ο οποίος ανέφερε πως η χώρα του έχει δράσει συγκεκριμένα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δημοσιονομική κρίση που πλήττει την ευρωζώνη .

Το ενιαίο νόμισμα, ενισχυόταν έναντι των 14 εκ των 16 κυριότερων νομισμάτων, εν μέσω σπέκουλας ότι οι επενδύσεις από την Κίνα, η οποία κατέχει ποσό-ρεκόρ των 2,65 τρισ. δολαρίων αποθεματικών σε ξένο νόμισμα, θα βοηθήσουν στον περιορισμό της κρίσης και θα ενισχύσουν την ελκυστικότητα των assets στην περιοχή της ευρωζώνης.

«Τα εν λόγω σχόλια θα μπορούσαν να είναι ένα πολύ καλό χριστουγεννιάτικο δώρο για το ευρώ, εφόσον η στήριξη από την Ασία προς της Ε.Ε. συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά», σχολιάζει ο Kurt Magnus αναλυτής της Nomura , στο πρακτορείο Bloomberg.

«Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να πουλήσουν ευρώ και να μπουν στο νέο έτος με short θέση στο ευρωπαϊκό νόμισμα.. Ωστόσο, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κανείς short, εφόσον η Κίνα συνεχίσει να στηρίζει το νόμισμα», τονίζει ο αναλυτής.

Το ευρώ ενισχυόταν στο $1,3175 στο Λονδίνο, από $1,3131 χθες στη Νέα Υόρκη. Επίσης, ενισχυόταν στα 110,24 γεν από 110 χθες.

Produced by