21
ΔΕΚ

Wall: Άνοδος με αιχμή του δόρατος εταιρικά και deals(upd)


Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, με μοχλό τα εταρικά αποτελέσματα της Adobe Systems και το deal των Martek Biosciences Corp. και Chrysler Financial. Σε προ Lehman επίπεδα διαμορφώνεται ο S&P 500.
 
Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,41% στις 11.524 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο0,55% στις 1.253 μονάδες και ο Nasdaq 100 καταγράφει κέρδη 0,64% στις 2.666 μονάδες.

«Κατά τη γνώμη μου είναι απλά το μομέντουμ της αγοράς», υποστήριξε ο Peter Cardillo, αναλυτής της Avalon Partners, ενώ προσέθεσε ότι «θα πρέπει να αναμένουμε εποχιακά χαμηλό όγκο συναλλαγών, αλλά οδεύουμε σε ένα δυνατό κλείσιμο της χρονιάς, τάση που θα συνεχιστεί και το 2011».

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, ο ολλανδικός όμιλος χημικών DSM ΝV ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Martek Biosciences Corporation με το ποσό των 1,09 δις δολαρίων.

Παράλληλα, η καναδική TD Bank Group ανακοίνωσε την εξαγορά της Chrysler Financial έναντι $6,3 δις σε μετρητά. Το deal δίνει 'ωθηση στον χρηματοοικονομικό κλάδο, με τις J.P. Morgan, American Express και Bank of America να ενισχύονται απο 1,4% έως 2%.

 
Η Adobe κινείται ανοδικά μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης για προϊόντα λογισμικού.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων σήμερα δεν αναμένονται ανακοινώσεις.
Produced by