21
ΔΕΚ

Διατηρήθηκε το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές


Άνοδο κατέγραψαν για δεύτερη ημέρα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις δηλώσεις κορυφαίου κυβερνητικού αξιωματούχου για στήριξη των μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη .

Οι επενδυτές επέλεξαν να αγνοήσουν την κίνηση της Moody’s να θέσει υπό αναθεώρηση την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κέρδισε 1,02% στις 5.951 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 7.077 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40, ενισχύθηκε 1,09% στις 3.927 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κέρδισε 1% στις 281,11 μονάδες στο Λονδίνο.

«Ο όγκος των συναλλαγών είναι τόσο μειωμένος που δεν χρειάζονται πολλές αγορές για να κινηθεί ανοδικά ο δείκτης», τόνισε ο Yusuf Heusen, αναλυτής πωλήσεων στην IG Index. «Εάν το κλίμα είναι θετικό δεν χρειάζονται πολλά για να πάρει ώθηση προς τα πάνω η αγορά και κάθε κίνηση της Κίνας είναι χρήσιμη».

Οι ενισχυμένες τιμές των μετάλλων τόνωσαν των κλάδο της εξόρυξης. Η . Fresnillo PLC κέρδισε 3% όπως και η Vedanta Resources PLC.
Υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση θέτει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας, προειδοποιώντας ότι ενδέχεται να «κόψει» την αξιολόγηση κατά μία ή δύο μονάδες.

Αναλυτικότερα, η Moody’s θέτει σε αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση την μακροπρόθεσμη A1 και βραχυπρόθεσμη Prime-1 πιστοληπτική αξιολόγηση των πορτογαλικών ομολόγων.
Produced by