22
ΔΕΚ

Μικτά πρόσημα στους δείκτες της Wall Street


Μεταβλητότητα παρουσιάζουν οι δείκτες της αμερικάνικης κεφαλαιαγοράς, μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ γ΄ τριμήνου στις ΗΠΑ το οποίο ήταν μικρότερο από αυτό που ανέμεναν οι οικονομολόγοι καθώς και τα στοιχεία για την άνοδο στις τιμές κατοικιών.


Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,14% στις 11.549 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,16% στις 1.257 μονάδες και ο Nasdaq 100 υποχωρεί  0,03 % στις 2.667 μονάδες.


Στο ταμπλό, η μετοχή της General Electric ενισχύεται 0.8%, η McDonald's κερδίζει 0.6% και η Alcoa σημειώνει άνοδο 0.5%

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών θετικά στο 2,6% αναθεωρήθηκε το ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο στις ΗΠΑ ,σύμφωνα με το Υπ.Εμπορίου. Η κυβέρνηση νωρίτερα ανακοίνωσε το ΑΕΠ για γ΄ τρίμηνο στο 2,5% σε ετήσια βάση.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του MarketWatch ανέμεναν το ΑΕΠ να αναθεωρηθεί στο 3%. Η ανοδική αναθεώρηση του ΑΕΠ σχετίζεται με την ανοδική αναθεώρηση των εισαγωγών στο γ΄ τρίμηνο.

Άνοδο σημείωσαν οι τιμές κατοικιών τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκαν στο 0,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η FHFA.

Τον Σεπτέμβριο οι τιμές υποχώρησαν στο 1,2% συγκριτικά με προηγούμενη εκτίμηση για πτώση στο 0,7%. Για το δωδεκάμηνο που έληξε τον Οκτώβριο οι τιμές κατοικιών σημείωσαν πτώση 3,4%.

Eπίσης αύξηση κατά 5,6% σημείωσαν οι πωλήσεις υφισταμένων κατοικιών τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η Εθνική Ένωση Μεσιτών ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν στα 4,68 εκατομμύρια, πολύ κοντά στις προβλέψεις των οικονομολόγων που ανέμεναν άνοδο στα 4,66 εκατομμύρια.

Produced by